ANASAYFA KÜLTÜR EVLERİ KURSLARIMIZ PROJELERİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ FOTO GALERİ BASINDA BİZ İLETİŞİM
KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE MÜJDE!
Kaynak :    Haber Tarihi : 12.2.2015

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana ekonomisine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler neticesinde yeni bir projeye imza attı. Yüreğir Belediyesi, KOSGEB ile yapılan anlaşma sonucunda Şubat ayı içerisinde KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başlatıyor. Kendi işini kurmak isteyen girişimciye 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek. Şubat ayında başlayacak kursların arından ilk etapta 30 girişimci kendi işini kurma imkanına kavuşacak.

GİRİŞİMCİYE 30 BİN LİRASI HİBE 100 BİN LİRA DESTEK!

Yüreğir Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile yürütülen proje kapsamında Şubat ayı içerisinde başlatılacak olan girişimcilik kursu ile ilk etapta 30 girişimci kendi işyerini kurma imkanına kavuşacak. 10 gün sürecek ve toplamda 70 saat verilecek ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ardından iş planı hazırlamalarına destek olarak girişimcilere 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 100 bin liralık destek verilecek. İlk etapta 30 kişi için başlatılan girişimcilik kursları KOSGEB ile yapılacak görüşmelerin ardından süreçle birlikte devam edecek.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “ADANA KAZANACAK!”

16 Şubat’ta başlayacak proje ile ilgili bilgi veren Başkan Çelikcan, “Yaklaşık 6 yılda hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evimiz ve Yüreğir Kültür Merkezimizde 68 branşta 800’e yakın kursta verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra KOSGEB onaylı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kurslarımız Şubat ayı içerisinde Yüreğir Kültür Merkezimizde başlıyor. Kültür Evlerimizdeki meslek edindirme kurslarından eğitim alan kursiyerlerimizin de katılabileceği projemizden ilk etapta 30 girişimcimiz faydalanacak. Projemizle birlikte hem girişimcimiz hayallerindeki işyerini kurma imkanına kavuşacak, hem de Adanamız kazanacak. İstihdama büyük katkı sağlayacak projemiz süreçle birlikte devam edecek.” şeklinde konuştu.

KURSA KATILMAK İÇİN NE YAPMALI?

KOSGEB hibesi ile iş kurmak isteyen girişimci adaylarının 5 Şubat 2015 tarihine kadar Yüreğir Kültür Merkezi’ne başvurarak talep formu doldurmaları gerekiyor. Katılımcılar herhangi bir ücret ödemeyecek.

Bu Habere Yapılan Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılamış...
Habere Yorum Yaz
Ad Soyad Label
E-Mail Adresi
Yorum  
  
Web Tasarım : 2 Adam Yazılım ve Teknoloji