ANASAYFA KÜLTÜR EVLERİ KURSLARIMIZ PROJELERİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ FOTO GALERİ BASINDA BİZ İLETİŞİM
KÜLTÜR EVLERİ’NDE EL SANATLARI KURSLARI
Kaynak :    Haber Tarihi : 11.2.2015

EL EMEĞİ, GÖZ NURU…

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın Yüreğir’de hayata geçirdiği en önemli projelerinden biri olan Kültür Evleri’nde bir yandan kültürel faaliyetler devam ederken bir yandan da piyasanın ihtiyaç duyacağı kalifiye elemanlar yetiştiriliyor, işsiz olan gençleri iş piyasasına kazandırmak adına önemli eğitimler veriliyor. El Sanatları Kursları’na ise hanımlar yoğun ilgi gösteriyor.

EL SANATLARI KURSLARINA İLGİ BÜYÜK!

Yüreğir’de şu anda faaliyette olan 11 adet Kültür Evi’nde 68 branşta verilen eğitimlerden her yıl ortalama 30 bin Adanalı faydalanıyor. 11 Kültür Evi’nin tamamında verilen ‘El Sanatları Kursları’ özellikle hanımların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Hafta içi ve hafta sonu Kültür Evleri’nde verilen ahşap boyama, takı tasarım, kokulu sabun ve mum yapımı, kurdele nakış, rölyef, çocuk ve genç odası süsleme, çiçek tanzim ve sunumu, nikah şekeri yapımı kursları ile 15 yaş üzeri hanımlar hem meslek sahibi olma imkanına kavuşuyor, hem de sertifika almaya hak kazanıyor. Lisanslı uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar yoğun ilgi görürken 2 buçuk aylık periyotlarla açılan kurslara dileyen vatandaşlar kurs ücreti ödemeden katılabiliyor.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNÜ SEKTÖRLE BULUŞTURUYORUZ!”

Verdiği mesleki eğitimlerle ülke ve şehir ekonomisine dolaylı yoldan katkıda bulunan Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nin her kesime hitap ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Kültür Evlerimiz sayesinde birçok sosyal destek projeleri ilçemizde uygulandı, halende uygulanmaya devam ediyor. Kültür Evleri’nde açtığımız meslek edindirme kurslarımızdan dileyen vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden faydalanabiliyor. 11 adet Kültür Evimizde ve Yüreğir Kültür Merkezimizde 68 branşta 800’e yakın kursta eğitim veriyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimiz için açtığımız el sanatları kurslarımız yoğun ilgi görüyor. Aldıkları kurslarla mesleki yeterliliklerini kazanan kardeşlerimiz branşlarındaki sektörlerde ve dilerlerse evlerinde üretim yapma imkanına kavuşuyorlar. Böylece nitelikli insan gücünü sektörle buluşturuyoruz. Bütün hanım kardeşlerimizi bu kurslarımızdan faydalanmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu Habere Yapılan Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılamış...
Habere Yorum Yaz
Ad Soyad Label
E-Mail Adresi
Yorum  
  
Web Tasarım : 2 Adam Yazılım ve Teknoloji