ANASAYFA KÜLTÜR EVLERİ KURSLARIMIZ PROJELERİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ FOTO GALERİ BASINDA BİZ İLETİŞİM
HZ. MEVLANA YÜREĞİR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ANILDI!
Kaynak :    Haber Tarihi : 24.12.2014

Hz. Mevlana 741. vuslat yıldönümünde Yüreğir Kültür Merkezi’nde anıldı. Etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Ülkemizin ve dünyanın çok büyük bir değeri olan Mevlana’yı anmak ve anlamak adına burada olmaktan onur duyuyorum.” dedi.

Yüreğir Belediyesi ‘741. Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı Anmak ve Anlamak’ isimli bir program düzenledi. Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ünsal Bulut, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç ve diğer davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Yüreğir Kültür Merkezi ve Kültür Evleri kursiyerlerince hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Minik öğrencilerin sema gösterisi davetlilerden büyük alkış aldı

HZ. MEVLANA ÜLKEMİZİN VE DÜNYANIN BÜYÜK BİR DEĞERİ!

Etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bu tür organizasyonları Yüreğir Kültür Merkezi’nde yapmaktan gurur duyduklarını belirterek “Ülkemizin ve dünyanın çok büyük bir değeri olan Mevlana’yı anmak ve anlamak adına burada olmaktan onur duyuyorum” dedi. Başkan Çelikcan önümüzdeki yıllarda daha büyük etkinlikler düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

VALİ BÜYÜK: “ONUN FELSEFESİNİ REHBER EDİNDİM”

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, bir Konyalı olarak Mevlana ile yetişmiş, onun felsefesini, üslubunu kendisine rehber edinmiş bir insan olduğunu söyledi. Hz. Mevlana’nın İslam’ı en iyi şekilde anlayan, kavrayan, en güzel üslup içerisinde de dünyaya mesajını veren özel bir insan olduğunu vurgulayan Vali Büyük, onun açtığı yolda toplumların hem insani değerlerin en üst seviyesine, hem de İslami ve ahlaki değerlerin en üst seviyesine ulaştığının altını çizdi. 17 Aralık şeb-i arus, vuslat gecesinin Hz. Mevlana için ölüm değil sevgiliye kavuşma gecesi olduğunu belirten Vali Büyük, bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini söyledi.

VALİ BÜYÜK’TEN MEVLEVİ SELAMI!

Törenin sonunda Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Vali Mustafa Büyük’e, Başkan Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan’da Vali Büyük’ün eşine hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından Vali Büyük minik bir semazeni yanına çağırarak Mevlevi el öpmesinin nasıl olduğunu gösterdi. Daha sonra Vali Büyük aynı şekilde Başkan Çelikcan ile selamlaştı. Tören davetlilere gül şerbeti ve çeşitli ikramlarda bulunulması ile sona erdi. 

Bu Habere Yapılan Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılamış...
Habere Yorum Yaz
Ad Soyad Label
E-Mail Adresi
Yorum  
  
Web Tasarım : 2 Adam Yazılım ve Teknoloji