ANASAYFA KÜLTÜR EVLERİ KURSLARIMIZ PROJELERİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ FOTO GALERİ BASINDA BİZ İLETİŞİM
BAŞKAN ÇELİKCAN'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Kaynak :    Haber Tarihi : 10.12.2014

BAŞKAN ÇELİKCAN  : “ÖĞRETMENLİK EN KUTSAL MESLEKTİR”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl kutlanan öğretmenler günü nedeniyle Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kutlama mesajı yayınladı.

Bütün öğretmenlerin gününü kutlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yayınladığı mesajında ‘Öğretmenlik insanlık tarihinin en eski, en kutsal, en kıymetli mesleğidir. Sabır, sevgi, özveri, bilgi olmadan bu mesleğin yapılması mümkün değildir. Çağımız bilgi çağıdır, bilgi ise teknoloji ve güç demektir. Ülkemizin ulu önder Atatürk’ün işaret ettiği güzel yarınlara ulaşabilmesi çocuklarımızın iyi eğitim almaları, donanımlı olmaları için; alınan eğitim ve o eğitimi veren öğretmenlerimiz çok önemlidir.’ diyerek öğretmenliğin önemini belirtti.

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocukları ve gençleri eğiten, bilgilendiren onlara rol model, yaşam koçu olan öğretmenlerimizin hayatımızda kalıcı izler bıraktığını belirten Başkan Çelikcan; Bizler ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’  ve ‘’Her türlü ilim müminlerin yitik malıdır nerede görse almalıdır ‘’ diyen bir medeniyetin çocuklarıyız‘dedi.

Bizleri hayata hazırlamada anne ve babamızdan sonra üzerimizde en fazla emeği olan kişilerin öğretmenlerimiz olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘ Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla onların hayatımıza kattıkları değeri hiç unutmamalı ve saygıyla ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman da bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi asla unutmamalıyız. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en kalbi sevgi ve saygı duygularımla kutluyorum.’ dedi. 

Bu Habere Yapılan Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılamış...
Habere Yorum Yaz
Ad Soyad Label
E-Mail Adresi
Yorum  
  
Web Tasarım : 2 Adam Yazılım ve Teknoloji