ANASAYFA KÜLTÜR EVLERİ KURSLARIMIZ PROJELERİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ FOTO GALERİ BASINDA BİZ İLETİŞİM
M. KEMAL ATATÜK VEFATININ 76. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
Kaynak :    Haber Tarihi : 10.12.2014

BAŞKAN ÇELİKCAN: ‘AĞLAYARAK YAS TUTMAYACAK, YOLUNDA YÜRÜYECEĞİZ’

Yüreğir Belediyesi, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıldönümü vesilesi ile Yüreğir Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde anma programı düzenledi. Yüreğir Kültür Merkezi’nce organize edilen programda duygu dolu anlar yaşandı.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. Yıldönümünde Yüreğir Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde düzenlenen programla anıldı. Yüreğir Kültür Merkezi tarafından organize edilen anma programına Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Halkevleri Müdürleri, Öğretmenler ve semt sakinleri katıldı. Saatlerin 09.05’i göstermesi ile birlikte çalınan siren ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi anasınıfı öğrencileri şiirler okudu, Yüreğir Kültür Merkezi dans gurubu öğrencileri marşlar söyledi. Atatürk’ün hayatından kesitlerin anlatıldığı slayt gösterisi ve Yüreğir Kültür Merkezi müzik kursu öğretmenlerinin seslendirdiği Ata’nın sevdiği türküler duygu dolu anlar yaşattı. Semerkant ilköğretim okulu öğrencisi Elif Er’in okuduğu 10 Kasım şiiri salondakilerden büyük alkış aldı.

 

 Programda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Bugün burada saatlerce konuşsak Atatürk’ü anlatmaya zaman yetmez. Ağlayarak yas tutmayacağız. Atatürk’ün bize gösterdiği yolda daha ileriye giderek, bize her zaman için söylediği çağdaş muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmek için ülkemizi uluslararası platformda en yukarıya taşımak zorundayız. Atatürk benden her gittiğim yerde yol ve mektep istediler diyor. Bu ne demektir özellikle muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmek için eğitimde, imarda Türkiye’yi en iyi noktalara getirmek hepimizin vazifesidir. Yoksa kuru lafla, seviyorum demekle bu iş olmaz. Önemli olan Atatürk’ün gösterdiği yoldan gitmek ve onun ilkeleri doğrultusunda ülkemizi iyi yerlere getirmektir. Bu duygularla Atamızı minnetle şükranla yad ediyoruz. Atamızın ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun” dedi.







Bu Habere Yapılan Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılamış...
Habere Yorum Yaz
Ad Soyad Label
E-Mail Adresi
Yorum  
  
Web Tasarım : 2 Adam Yazılım ve Teknoloji