ANASAYFA KÜLTÜR EVLERİ KURSLARIMIZ PROJELERİMİZ ETKİNLİKLERİMİZ FOTO GALERİ BASINDA BİZ İLETİŞİM
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ SERGİMİZ ÇOK BÜYÜK BİR İLGİYLE KARŞILANDI
Kaynak :    Haber Tarihi : 11.3.2014
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ SERGİMİZ ÇOK BÜYÜK BİR İLGİYLE KARŞILANDI
Kadınlar Günü dolayısıyla Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri Kursiyerleri 6 ay boyunca ürettikleri ürünlerini “Nev Bahar Esintisi El Sanatları Sergisi”  adı altında Yüreğir Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde sergilediler. Sergiye Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan Zopçuk, M. Şükrü Erdinç, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Cüneyt Karaaslan, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.
Sergide çini, seramik, cam fizyon, ahşap boyama, takı tasarımı, deri çalışması, halı-kilim dokuma kurslarına katılan öğrencilerin yaptıkları ürünler sergilendi. Halk tarafından yoğun katılım olan sergide ürünler ciddi beğeni topladı.
Serginin açılışını Dünya kadınlar günü dolayısıyla Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun'un eşleri birlikte yaptılar. Sergiye katılanlara Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde üretilen ürünler hediye edildi. 
Sergide bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü.' kutladı. Kadınlarımızın bir gün değil her zaman anılması gerektiğini belirterek 'Toplumumuza yön veren, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımızdır. Kadınlarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimizi garanti almış oluruz. Biz bu amaçla Kültür Evlerimizi yaparak öncelikle kadınlarımızın hizmetine sunduk.' dedi.
Yüreğir deki Kültür Evlerinde üretilen ürünlerin pazarlanması amacıyla yeni yapılan Yüreğir Kültür Merkezi'nde yer verip bu ürünlerin tanıtım ve satışına yardımcı olacaklarını belirten Başkan Çelikcan 'Kadınlarımız ürettikleri ürünlerini sergileyip  aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır. Biz görev süremiz içerisinde kadınlarımıza her zaman önem verdik. Bundan sonra da önem vermeye devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.


Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören el sanatları, seramik, ve ahşap oymacılığı kurslarına katılan öğrencilere sertifikaları Başkan Çelikcan tarafından verildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği sergideki çalışmalarımız kültür evlerimizde aktif bir şekilde kursiyerlerimiz tarafından devam edecektir.
   
   
   
   
   
   
   
   
Bu Habere Yapılan Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılamış...
Habere Yorum Yaz
Ad Soyad Label
E-Mail Adresi
Yorum  
  
Web Tasarım : 2 Adam Yazılım ve Teknoloji